SJÁ í ritrýndri bók: E-Learning: 21st Century Issues and Challenges.

Sigrún Þorsteinsdóttir sérfræðingur í aðgengismálum hjá SJÁ hefur fengið grein birta í ritrýndri bók sem ber heitið E-Learning: 21st Century Issues and Challenges.


Greinin er skrifuð í samvinnu við dr. Stig Ottoson og dr. Evastina Björk en þau eru þekktir fræðimenn á sínu sviði í Svíþjóð. Bókin fjallar eins og heitið gefur til kynna þær hindranir og áskoranir sem rafrænt nám og kennsla standa frammi fyrir á 21. öld. Ritstjórar bókarinnar eru Audrey R. Lipshitz and Steven P. Parsons og fjölmargir fræði- og vísindamenn hafa lagt efni til bókarinnar. Bókin er gefin út hjá Nova Publishers sem aðallega sérhæfir sig í ritum og bókum á sviði vísinda og verður hægt að kaupa hana á Amazon eftir 26. maí 2008. ISBN númer bókarinnar er 978-1604561562
 
Lýsing á bókinni er hér á ensku:
Book Description:
Electronic learning or E-learning is a general term used to refer to computer-enhanced learning. It is used interchangeably in so many contexts that it is critical to be clear what one means when one speaks of ‘eLearning’. In many respects, it is commonly associated with the field of advanced learning technology (ALT), which deals with both the technologies and associated methodologies in learning using networked and/or multimedia technologies. By 2003, more than 1.9 million students were participating in on-line learning at institutions of higher education in the United States alone.Many higher education, for-profit institutions, now offer on-line classes. By contrast, only about half of private, non-profit schools offer them. The Sloan report, based on a poll of academic leaders, says that students generally appear to be at least as satisfied with their on-line classes as they are with traditional ones. Private Institutions may become more involved with on-line presentations as the cost of instituting such a system decreases. Properly trained staff must also be hired to work with students on-line. These staff members must be able to not only understand the content area, but also be highly trained in the use of the computer and Internet. Online education is increasing dramatically around the world. This book presents the latest research in the field.